Uklonjeni grafiti mržnje kojima se veličaju Hitler, Karadžić i Mladić

Vesti 16. mar 202114:16 > 14:174 komentara
Izvor: Shutterstock

Antigrafiti jedinica Grada Novog Sada danas je sa jednog dečjeg igrališta uklonila grafite mržnje kojima se veličaju Adolf Hitler, Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

Na dečjem igralištu u naselju Telep bila su ispisana imena Ratka Mladića i Radovana Karadžića, kao i „Smrt šiptaru“ i „14/88“ – obeležje koje koriste neonacisti širom sveta.

Broj 88 znači „Hajl Hitler“, a 14 označava rasistički slogan od 14 reči na engleskom, u prevodu: „Moramo osigurati budućnost naših ljudi i budućnost za belu decu“, čiji je autor rasista Dejvid Lejn.

Grafiti su bili ispisani na rekvizitima dečjeg igrališta, nekoliko desetina metara od zida na kojem su pre nekoliko dana bili grafiti mržnje protiv novosadskih opozicionih aktivista.

„Grad Novi Sad najoštrije osudjuje ispisivanje grafita od strane pojedinaca koji na ovako sraman način uništavaju zajedničku imovinu gradjana. Vandali upućuju sramne poruke šireći netoleranciju i propagirajući mržnju, naružuju mesta gde se igraju deca, a to nije prava slika i ogledalo našeg Novog Sada“, saopštile su gradske vlasti za informativni portal 021.

Pozvali su celokupnu javnost da osudi to ponašanje i nadležne da brzo otkriju počinioce.

Komentari

Vaš komentar