Uklonjen bilbord sa pamučnim plućima, aktivisti kažu – neće nas zaustaviti

Vesti 02. mar 202110:00 > 14:17 15 komentara

Komunalna milicija u ponedeljak je zatražila uklanjanje bilborda sa pamučnim plućima, koji su aktivisti postavili u centru Beograda kako bi ustanovili za koliko dana će pocrneti, a danas tog bilborda ispred Doma omadine više nema. Aktivisti iz grupe građana "Kreni - Promeni" objašnjavaju da im je uklanjanje bilborda naloženo zbog isteka roka da bilbord stoji na tom mestu, iako su tražili da on bude produžen i poručuju da "neko ne želi da čuje istinu o zagađenju" u Beogradu.

„Mi smo negde pre tri nedelje podneli zahtev Opštini Stari grad da se bilbord postavi ovde, u međuvremenu smo platili sve moguće takse i dobili smo dozvolu nakon 16 dana, što je bilo pet dana nakon što smo mi trebali da postavimo bilbord. Mi smo dobili dozvolu ali smo je uredno dobili na preostala dva dana od sedam za koliko smo dobili dozvolu. Juče u osam sati dobila sam poziv komunalne inspektorke koja je tvrdila da ako ne uklonimo bilbord do 12 sati, bićemo kažnjeni“, rekla je Marina iz tog udruženja.

povezane vesti

Dodaje da je na pitanje po kom osnovu će biti kažnjeni, inspektorka odgovorila da ako na dozvoli piše do 1. marta, znači da taj datum ne važi.

Marina navodi da su aktivisti potom zvali komunalnu inspekciju i da se niko nije javio, da bi jutros u 6 sati zatekli da bilborda nema.

„Ne znamo da ga je uklonila komunalna inspekcija ili je ukraden, nismo dobili nikakvo obaveštenje“, kaže.

Važno je, ističe, i da su već u petak kad su dobili dozvolu, i kad je bilbord postavljen, tražili produžetak, ali na to nisu dobili odgovor.

N1

Aktivisti tim povodom odlaze na sastanak u Komunalnu insekciju opštine, koji je zakazan za 10 sati.

Marina poručuje da ih u nameri da ukažu na zagađenje nisu zaustavili i da je „ovo samo dokaz da neko ne želi da čuje istinu o zagađenju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare