Ukinut pritvor trojici optuženih u slučaju Jovanjica, Koluviji produžen

Vesti 21. jan 202119:21 18 komentara

Troje optuženih da su deo organizovane kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu na Jovanjicu, pušteno je iz pritvora, dok je ostalima, među kojima je i Koluvija, pritvor produžen. Okrivljeni izneli odbranu i negirali krivicu.

Završeno je iznošenje odbrane optuženih u slučaju Jovanjica. Odbranu nije izneo samo Sergej Mrđa koji je, prema optužnici, bio desna ruka Predraga Koluvije u poslovima uzgajanja marihuane na imanju kod Stare Pazove.

Svi okrivljeni su, poput Predraga Koluvije koji se tereti da je organizator kriminalne grupe, odbili da odgovaraju na pitanja tužioca, rekavši da su iznenađeni i uvređeni time da ih neko optužuje kao kriminalce.

Svi do jednog rekli su da nisu uzgajali drogu, već povrće i industrijsku konoplju, te da su na pravdi Boga, uhapšeni i pritvoreni.

Advokatica Predraga Koluvije zatražila je ukidanje pritvora za njenog klijenta, potom su to zatražili i ostali branioci za okrivljene u ovom slučaju.

Sudsko veće odlučilo je da trojici optuženih ukine pritvor, dok se ostalima, među kojima je i Koluvija, produžava.

Potvrđena optužnica za Jovanjicu 2

Podsetimo, Viši sud u sredu je potvrdio optužnicu za Jovanjicu 2, kojom se pripadnici Ministarastva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Vojno-obaveštajne agencije terete da su bile prsten zaštite Predraga Koluvije tokom njegove proizvodnje marihuane i skanka.

Naime, u julu su uhapšeni pripadnici policije i BIA, dok je oficir VOA u bekstvu.

Advokati odbrane imaju pravo žalbe na optužnicu tri dana od njenog prijema, a o njihovim eventualnim žalbama krajnju reč daće Apelacioni sud.

Ukoliki žalbe budu uložene i odbijene, nova optužnica za slučaj Jovanjica ući će u sudnicu i biće zakazano pripremno ročište.

Podsetimo, novembra 2019. godine policija je uhapsila Koluviju, a pretresom plantaže Jovanjica pronašla ukupno tonu i 673 kilograma osušenog kanabisa.

Sledeći glavni pretres za slučaj Jovanjica, prema prvoj optužnici, zakazan je za 10. februar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare