Ukinut pritvor bivšem zameniku gradonačelnika Niša i još jednoj osobi

Vesti 01. apr 202118:02 1 komentar
Shutterstock

Nedelju dana nakon hapšenja, niški Viši sud je ukinuo pritvor bivšem zameniku gradonačelnika Niša i nekadašnjem direktoru "Blok Signala" Ljubivoju Slavkoviću. Njemu i uhapšenom I. S. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima.

Kako pišu Južne vesti, Slavković i uhapšeni I. S. su u pritvoru bili nakon hapšenja zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica dok su bili na rukovodećim pozicijama u privatnoj firmi „Blok Signal“.

„Rešenjem Višeg suda u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije od 31.3.2021. godine pritvor protiv okrivljenih Lj. S. i  I. S. zamenjen je merom zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima“, kažu u Višem sudu.

U sudu ne preciziraju koja su to lica sa kojima Slavković ne sme da se viđa, ali su ona svakako od značaja za istragu koja se protiv njega vodi.

Dvojac iz „Blok Signala“ je uhapšen 24. marta zbog sumnje da su pribavili imovinsku korist tako što su jedan drugom poklonili službena vozila preduzeća bez saglasnosti Skupštine.

Tako su ujedno osumnjičeni da su ovu privatnu firmu oštetili za oko 2,7 miliona dinara. Nakon saslušanja tužilac je za njih zatražio pritvor do 30 dana.

Slavković je u svojoj dugoj karijeri bio na rukovodećim mestima u nekoliko preduzeća, a bio je i zamenik gradonačelnika Niša. Donedavno je bio koordinator koji se bavio izgradnjom obilaznice oko Niša, pišu Južne vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare