„Ujedinjeni“ traže izveštaj o radu GSP-a i jasan plan njegove revitalizacije

Vesti 02. jul 202212:57 2 komentara
Beogradska kartica, kartica za prevoz, nova kartica za prevoz, gradska kartica, GSP, gradsko saobraćajno preduzeće, javni prevoz
N1

Odbornička grupa "Ujedinjeni" u Skupštini Beograda zatražila je od gradonačelnika Aleksandra Šapića i uprave Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) da u najkraćem roku podnesu izveštaj Skupštini Beograda o stanju u GSP-u i jasan plan njegove revitalizacije.

Ta odbornička grupa, koju čine Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Sindikat Sloga, je u saopštenju upozorila da dugovanja GSP prete da potpuno uruše rad najvažnijeg gradskog preduzeća za javni prevoz, prenela je SSP.

Naveli su da dugovanje GSP-a dobavljačima iznosi 5,6 milijardi dinara, od čega je 400 miliona dinara u okviru zakonskog roka, a 5,2 milijarde dinara na ime kašnjenja.

„Enormno visoki dug, čije će kamate morati da otplaćaju Beograđani, su odraz decenijskog lošeg poslovanja i nestručnosti kadrova Spske napredne stranke predvođeni generalnim i finansijskim direktorom Radišom Momčilovićem i Dejanom Krstovićem, koji moraju biti hitno smenjeni“, naveli su „Ujedinjeni“.

Dodali su su da je GSP samo prethodne godine napustilo 335 radnika i da su za deset godina kupovani samo turski i kineski autobusi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare