Uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su „prali pare“, za jednom se traga

Vesti 06. nov 202108:42 > 18:155 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Pet osoba uhapšeno je zbog sumnje u pranje novca, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su bivše radnike privrednog društva „Confezioni Andrea Serbia“ d.o.o. Jagodina S. U. (41), S. I. (42) i E. T. (38), kao i D. B. (40), odgovorno lice preduzetničke radnje „D. B. PR“, i M. M. (50), odgovorno lice preduzetničke radnje „Iron Staff“.

Кrivičnom prijavom biće obuhvaćen i tridesettrogodišnji muškarac, bivši radnik PD „Confezioni Andrea Serbia“, osumnjičen za krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, a za kojim se traga, dodaje MUP.

Sumnja se da je tridesettrogodišnjak, u periodu od 2015. do 2020. godine, višestruko uvećavao zarade osumnjičenih, suprotno zaključenim ugovorima o radu.

On se tereti i da je sa računa PD „Confezioni Andrea Serbia“ prebacivao novac na svoj račun, kao i na račune bivših radnica tog preduzeća E. T, S. U. i S. I. Na taj način oni su protivpravno prisvojili 47.353.746 dinara, a novac su, kako se sumnja, podizali sa računa i koristili za lične potrebe.

Tridesettrogodišnjak se tereti da je novac sa računa PD „Confezioni Andrea Serbia“ prebacivao i na tekuće račune radnji „Iron Staff“ i „D. B. PR“, a odgovorna lica tih firmi D. B. i M. M. su, kako se sumnja, na taj način prisvojili 19.591.956 dinara. Novac su, takođe, kako se sumnja, koristili za lične potrebe, iako su znali da im je neosnovano uplaćen, navodi MUP.

Petoro osumnjičenih će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari

Vaš komentar