Uhapšeni zbog službenih zloupotreba, nasuli šljunak preko asfaltiranih puteva

Vesti 05. jul 202121:21 > 21:22 0 komentara
Shutterstock/ Ilustracija

Jedinica za privredni kriminal Kosovske policije u Gnjilanu uhapsila je pet osoba osumnjičenih za zloupotrebu položaja zbog asfaltiranja seoskih puteva koji su već bili asfaltirani, preko kojih je ponovo stavljan šljunak.

Uhapšeni su: F.A., F.R, R.Š(Sh), Š(Sh).K. i S.S, prenosi KoSSev.

Sumnjiče se da su tokom sprovođenja ugovora iz jula 2019. godine, o asfaltiranju seoskih puteva u opštini Vitina izvršili zloupotrebu. Prvoosumnjičeni F.A, kao rukovodilac za nabavku, potpisao je nalog za nasipanje šljunka na dva puta u selu Požaranje u iznosu od 9.747 €. Međutim, ovi putevi su već bili asfaltirani pre dve godine.

Trojica osumnjičenih su članovi komisije za tehnički prijem i oni se terete da su uneli u zapisnik netačne podatke o tome da je rukovodilac radova bio prisutan, a nije, te da nisu imali znanja o ovom tenderu, jer je na puteve nanet šljunak, a oni su zapravo bili asfaltirani.

Prema dokumentaciji vidi se da su dva puta asfaltirana – završena i plaćena još 2019. godine, a da su radovi nasipanja šljunkom pomereni za 2020. godinu u iznosu od 6.870 €, dakle, već na popločanom putu.

Dvojici F.A. i F.R je određeno 48-časovno zadržavanje, dok su ostali pušteni u redovnom postupku.

Istraga još traje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!