Uhapšeni zbog eksploatacije 17-godišnjakinje za prostituciju

Vesti 10. jun. 202112:371 komentar
Podeli:
Izvor: MUP

Policajci u Beogradu uhapsili su članove kriminalne grupe T.Z. (26), R.M. (19) i R. V. (34), dok se za jednom osobom intenzivno traga, zbog sumnje da su eksploatisali 17-godišnjakinju za prostituciju, čime su sticali protivpravnu imovinsku korist, saopšteno je danas.

Pročitajte još:

Prema sumnji policije, T.Z. je najpre stupio u emotivnu vezu sa 17-godišnjakinjom, a potom je vrbovao da se bavi prostitucijom, dodaje se u saopštenju.

On se tereti da je zatim angažovao osumnjičenu R.V, koja je oštećenu primila u svoj stan, fotografisala je i na jednom sajtu objavljivala oglase za pružanje seksualnih usluga.

Muškarac (21) za kojim se traga sumnjiči se da je prevozio maloletnicu do klijenata, dok je novac zaradjen od prostitucije preuzimao T.Z.

T. Z. i R. M. su, kako se sumnja, početkom maja ove godine stupili u kontakt sa jednom 16-godišnjakinjom poznajući teške prilike u kojima živi i vrbovali je da se bavi prostitucijom – na šta ona nije pristala.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Komentari

Vaš komentar