Uhapšene tri osobe zbog organizovanja „korona-žurke“ u Beogradu

Vesti 14. feb 202110:37 > 13:26 103 komentara
Printscreen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Komunalnom milicijom, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saopšteno je iz MUP-a. Uhapšenima je određeno zadržavanje od 48 sati.

Uhapšeni su M. G. (35), D. L. (47) i A. F. (52).

Kako se navodi, sumnja se da su oni kao odgovorna lica, sinoć, učestvovali u organizaciji okupljanja oko 1.000 osoba u jednom ugostiteljskom objektu na opštini Palilula i time prekršili propisane epidemiološke mere.

Tužilaštvo: Određeno zadržavanje od 48h

Dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je odredio zadržavanje u trajanju od 48 časova za ove tri osobe, nakon što je, kako je saopšteno iz tužilaštva, Komunalna milicija zatekla u klubu „Musk machine“ na Tašmajdanu više od 700 gostiju.

Objekat je odmah ispražnjen i naložena je zabrana daljeg rada.

Vlasniku D.L, direktoru M.G. i osnivaču A.F, dežurni tužilac je odredio zadržavanje zbog izvršenja krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, za čije izvršenje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Osumnjičeni će, dodaje se, biti saslušani u ponedeljak, nakon čega će postupajući zamenik javnog tužioca odlučiti da li će predložiti sudu određivanje pritvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare