Uhapšene tri osobe u Novom Sadu, otkupljivali robu pa prodavali na crno

Vesti 19. apr. 202112:373 komentara
Podeli:
lisice hapšenje
Izvor: Shutterstock

Policija je u Novom sadu uhapsila tri osobe koje se sumnjiče da su malverzacijama oštetile 27 firmi i tri fizička lica za skoro 51 milion dinara, a za isti iznos pribavili protivpravnu imovinsku korist, saopšteno je iz MUP-a.

Uhapšeni su S. M. (31), S. S. (45) i M. D. (50), svi iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, dok se S. S. i S. M. terete i da su izvršili krivično delo pranje novca.

Takođe, navodi MUP, sumnja se da su još dve osobe učestvovale u tim malverzacijama i za njima će biti raspisane potrage.

Sumnja se da su oni, tokom 2019. godine kao zaposleni na rukovodećim pozicijama u firmi „Panonkapromet“, doveli u zabludu odgovorna lica privrednih društava i fizičkih lica od kojih su otkupljivali robu, da će izmiriti svoje obaveze po osnovu preuzete robe iako su znali da nemaju sredstva i da neće izmiriti ugovorne obaveze. Oni su, kako se sumnja, preuzetu robu prodavali na crno bez evidentiranja celokupnog ostvarenog prihoda u poslovnim knjigama i lažno prikazivali poreklo novca, navodi MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari

Vaš komentar