Uhapšene tri osobe, sumnja se da su oštetile Srbijagas za 22,8 miliona dinara

Vesti 27. sep 202215:505 komentara
Izvor: Pixabay/KlausHausmann

Policija je uhapsila J.M. (54), P.B. (63) i V.B. (37) iz Novog Sada zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili Javno preduzeće Srbijagas za 22,8 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičena J.M. se tereti da je, kao odgovorno lice u Srbijagasu, sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između Srbijagasa i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V.B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P.B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Na taj način, V.B. i P.B. su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Komentari

Vaš komentar