Uhapšene tri osobe osumnjičene za krijumčarenje oko 55.000 litara nafte

Vesti 11. nov 202108:58 5 komentara
Ministarstvo unutrašnjih poslova

Policija u Beogradu uhapsila je tri osobe osumnjičene za krijumčarenje oko 55.000 litara nafte, čija se vrednost procenjuje na oko 10 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su, kao članovi posade, zatečeni na brodu u vlasništvu privrednog društva „MM-Brodski prevoz“ – Z.M. (59), S.T. (67) i D.P. (21), dok se za još jednom osobom intenzivno traga.

Policija i službenici Uprave carina su na Dunavu, u blizini Pančevačkog mosta u Beogradu, presreli teretni brod i u njemu pronašli krijumčarenu naftu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je da ova akcija pokazuje odlučnost države da osigura bezbednost na rekama i ne dozvoli šverc nafte, akcizne robe, ali ni druga krivična dela.

Istakao je da se borbom protiv ove vrste krivičnih dela, policija bori za „budućnost građana i dece“ jer sprečava da se novac, namenjen za puteve, škole, bolnice, „sliva u ruke kriminalaca“.

„Zato smo i pokrenuli stalnu akciju ‘Plovne reke’ i nećemo dozvoliti kriminalcima da naše plovne puteve koriste za kriminal. Naše reke će biti bezbedne i sigurne“, dodao je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare