Uhapšene dve osobe osumnjičene da su oštetile DM za više od 30 miliona dinara

Vesti 26. mar. 202110:48 > 16:05
Podeli:
hapšenje lisice žena
Izvor: Shutterstock

Policija je uhapsila N. Z. (43) iz Beograda i D. K. (48) iz Novih Banovaca osumnjičene da su zloupotrebama oštetili "DM drogerie markt" za 32.856.326 dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Bivše odgovorno lice drogerije N. Z. tereti se za zloupotrebu položaja i pranje novca, dok je odgovorno lice firme „Kantar viljuškari“ D. K. uhapšen jer je osumnjičen da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je D. K. od oktobra 2018. do kraja avgusta 2020. godine osumnjičenom N. Z, po prethodnom dogovoru, izdavao fiktivne fakture za usluge dezinfekcije prostorija i košenje trave za „DM drogerie markt“, koje nisu obavljene.

Na taj način N. Z. je stekao protivpravnu imovinsku korist od 17.121.254 dinara, a taj novac je potom, kako se sumnja, nakon što je uplaćen na račun njegovog privrednog gazdinstva, trošio na kupovinu traktora i poljoprivrednih mašina, kako bi prikrio nezakonito poreklo imovine.

N. Z. se, takođe tereti da je od dva preduzeća naručio i kupio robu u vrednosti od 15.735.072 dinara, koja nije isporučena „DM drogerie markt“, već ju je, kako se sumnja, prodao na crnom tržištu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.