Uhapšene četiri osobe osumnjičene za malverzacije sa katastrom nepokretnosti

Vesti 18. jan. 202117:337 komentara
Podeli:
hapšenje, policija, privođenje, pritvor
Izvor: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su četiri osobe, osumnjičene za malverzacije sa katastrom nepokretnosti.

Policija je uhapsila B. Š. (64), zaposlenog u Republičkom geodetskom zavodu u Trsteniku, zbog sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i primanje mita, kao i S. U. (53), zaposlenog u Republičkom geodetskom zavodu u Kruševcu, koji se sumnjiči da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su i T.S. (47), osumnjičen za krivično delo trgovina uticajem i Ž. K. (66), zbog sumnje da je učinio krivično delo davanje mita.

U sklopu ove akcije, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su policijskog službenika LJ.P. (53), osumnjičenog za krivično delo zloupotreba službenog položaja, dodaje se u saopštenju.

Policija sumnja da je B. Š. posredovao kod S. U. da mu protivzakonito sačini i izda dva izvoda posedovnih listova za katastarske parcele za potrebe T.S., bez zvanično podnetog zahteva.

Kako se sumnja, B. Š. je dobijene listove predao osumnjičenom T.S., koji mu je dao 200 evra za takvu uslugu, a policija ih je uhapsila prilikom primopredaje dokumenata i novca.

U saopštenju se dodaje da se B. Š. sumnjiči da je u oktobru prošle godine uzeo 700 evra od Ž. K. kako bi mu protivzakonito sačinio dokument iz katastra, iako se takav dokument nije smeo izdavati fizičkim licima, već samo geodetskim organizacijama.

Policijski službenik LJ. P. se tereti da je jednoj osobi, osumnjičenoj da je povezana sa ovim malverzacijama u vezi sa katastrom, a za kojom policija traga, omogućio da nesmetano napusti teritoriju Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari

Vaš komentar