Uhapšena kriminalna grupa zbog pokušaja krijumčarenja ljudi u Evropsku uniju

Vesti 21. apr. 202113:291 komentar
Podeli:
Izvor: MUP

Policija je, u zajedničkoj akciji sa kolegama Mađarske i Rumunije, uhapsila pripadnike organizovane kriminalne grupe osumnjičene za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je MUP Srbije.

Na teritoriji Zrenjanina i Žitišta, uhapšeni su D. P. (1986), M. G. (1985) i N. G. (2000), a krivičnom prijavom obuhvaćen je i L. G. (1986), koji se trenutno nalazi na bolničkom lečenju.

Povezane vesti:

Sumnja se da su osumnjičeni D. P. i M. G. predvodili ovu organizovanu kriminalnu grupu koja je organizovala nedozvoljen prelaz srpsko-mađarske i srpsko-rumunske državne granice za najmanje 45 iregularnih migranata, s namerom da ih dalje ilegalno prebaci ka zemljama Evropske unije.

Oni se terete da su za ovu uslugu uzimali od 80 do 500 evra po migrantu, a sumnja se da su na više lokacija na teritoriji Srbije kupovali, a zatim na teritoriju Mađarske i Rumunije prevozili putnička i teretna motorna vozila stranih registarskih oznaka, koja su korišćena za krijumčarenje migranata.

Prethodno su na teritoriji Mađarske i Rumunije uhapšena tri državljanina Srbije, pripadnika te organizovane kriminalne grupe, koji su bili angažovani kao vozači iregularnih migranata preko teritorije ovih država.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenih je nađeno i privremeno oduzeto jedno putničko vozilo, više mobilnih telefona i SIM kartica i 50.000 dinara.

Posle zadržavanje od 48 časova osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, navodi MUP.

Komentari

Vaš komentar