Uhapšen Siniša Jasnić

Vesti 13. jul 202213:56 > 13:5815 komentara
Izvor: N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su S.J. (57) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok se za jednom osobom traga, za isto krivično delo, navodi MUP u saopštenju.

Osumnjičeni S.J., kako se navodi, odgovorno lice privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. Beograd, sumnjiči se da je, u periodu od decembra 2017. do marta 2018. godine, sa četrdesetpetogodišnjim muškarcem, bez sprovedenog postupka javne nabavke, izradu master plana za organizaciju evropskih univerzitetskih igara dodelio jednom privrednom društvu iz Novog Sada, za iznos od 572.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Inače, master plan je prethodno izradila jedna osoba kome je S.J. obećao naknadu od 30.000 evra.

Na ovaj način, navodi MUP, osumnjičeni S.J. i četrdestpetogodišnji muškarac koji je u bekstvu, pribavili su korist jednom privrednom društvu u Novom Sadu, oštetivši budžet Republike Srbije za 68.554.200 dinara.

Osumnjičenom S.J. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

Inicijali i godine koje je naveo MUP odgovaraju Siniši Jasniću, koji je zakonski zastupnik privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. Beograd.

Komentari

Vaš komentar