Uhapšen osumnjičeni za protivpravno prisvajanje više od 11 miliona dinara

Vesti 21. jul. 202114:43
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Beogradska policija uhapsila je N. P. (44), osumnjičenog da je prevarom u obavljanju privredne delatnosti protivpravno prisvojio 11.029.714 dinara.

On se tereti da je, od septembra do novembra 2018. godine, kao bivše odgovorno lice privrednog društva „LPG System inc“ d.o.o, lažnom dokumentacijom predstavljao svoju firmu kao solventnu, na osnovu čega je sklopio poslovnu saradnju sa više privrednih društava na teritoriji Srbije.

Uhapšeni je, da bi kod oštećenih stvorio privid ozbiljnosti i redovnog plaćanja, pre preuzimanja robe, plaćao avansno i izdavao menice privrednog društva „LPG System inc“.

Posle preuzimanja robe od oštećenih privrednih društava u vrednosti od 11.029.714 dinara, u poslovnim knjigama svoje firme, deo te robe je prikazao kao robu na zalihama, dok je ostatak robe zaveo kao prodatu dvema firmama, kojima robu nije isporučio već je prodao na crnom tržištu, a novac prisvojio.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar