Uhapšen nasilnik koji je pretio ekipi Nova.rs tokom izveštavanja

Vesti 28. maj 202213:35 > 17:08 72 komentara

Muškarac koji je jutros napao reportere Nova.rs uhapšen je i njemu je određeno zadržavanje po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, potvrđeno je tom portalu u Višem javnom tužilaštvu (VTJ).

„Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je Drugom osnovnom javnom tužilaštvu da odredi policijsko zadržavanje muškarca koji je danas nasrnuo na novinarsku ekipu portala Nova S dok su izveštavali o požaru koji je izbio u restoranu brze hrane u beogradskom naselju Banovo brdo. Novinari će danas u svojstvu građana dati izjave policiji ovim povodom, a naloženo im je i da dostave sve snimke audio i video koje poseduju o ovom incidentu. Kontakt tačka za efiksno procesuiranje napada na novinare – zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu, nastaviće da prati postupanje u ovom slučaju“, saopštili su iz VJT.

Povezano:

Prema nezvaničnim informacijama portala Nova.rs, muškarac je identifikovan kao vlasnik restorana brze hrane „Žar“ u Požeškoj ulici na Banovom brdu.

Podsetimo, ekipa portala Nova.rs napadnuta je danas na terenu u Požeškoj ulici na Banovom brdu dok je izveštavala o požaru koji je izbio u restoranu brze hrane. Reporteri portala više puta su instistirali da im se odgovori na osnovu čega zahteva da se udalje sa lica mesta, i da li ima službenu legitimaciju, ali je pomenuta osoba postajala sve agresivnija. Od bezazlenih reči počeo je da preti, da se unosi u lice, a u jednom trenutku je i odgurnuo novinara portala.

„Ajmo da brišemo slike sad. Vidi majstore, jel si siguran da ne može. Nemate predstavu o čemu se ovde radi, ajde brišite“, počeo je nasilnik, a potom i nastavio: „Odgovaraćete za sve, brišite fotografije. Ajde bolje vam je da ne dobijete batine, da vas ne izlomimo kao pi*ke, jel si me čuo buđavi? Ajde paljba, da ti ne bih je*ao mater, paljba“, neke su od uvreda i pretnji koje je izrekao nepoznati muškarac.

Reporteri Nova.rs zahtevali su da čitav problem bude rešen uz prisustvo policije, ali siledžija nije dozvoljavao ekipi da se kreće, niti da priđe policiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare