Uhapšen investitor radova u Sazonovoj ulici u Beogradu

Vesti 24. feb 202116:22 25 komentara
Hapšenje
Shutterstock

Sekretarijat za inspekcijske poslove saopštio je danas da policija uhapsila investitora radova na izgradnji poslovno-stambenog objekta u Sazonovoj ulici 21 i odredila mu zadržavanje od 48 časova, zbog nepoštovanja rešenja građevinske inspekcije, preneo je Beoinfo.

U saopštenju je navedeno da je građevinski inspektor 28. novembra 2020. godine utvrdio da na objektu u izgradnji u Sazanovoj 21 postoje odstupanja od projektne dokumentacije, da je naložio obustavu radova i investitoru dao rok od 30 dana za izmenu građevinske dozvole.

Inspekcija je 4. januara ove godine utvrdila da su na spornom gradilištu nastavljeni radovi i nakon donošenja rešenja o obustavi i da je započeta izgradnja četvrtog sprata.

S obzirom da ovi radovi nisu odobreni građevinskom dozvolom, ni tehničkom dokumentacijom koja je njen sastavni deo, gradilište je zatvoreno, a građevinska inspekcija je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv investitora zbog krivičnog dela gradnje bez građevinske dozvole.

Inspekcija je potom 2. februara utvrdila da su radovi na gradilištu nastavljeni i pored svih ranijih inspekcijskih zabrana, da su uklonjene oznake zatvorenog gradilišta i da nisu ponovo postavljene.

Zbog toga je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podneta dopuna krivične prijave protiv investitora zbog krivičnog dela gradnje bez građevinske dozvole i povrede službenog pečata i znaka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare