Danilu Bašiću, bivšem predsedniku opštine Palilula, određeno zadržavanje do 48h

Vesti 26. mar. 202116:34 > 23:3130 komentara
Podeli:
Danilo Bašić
Izvor: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Danilu Bašiću, nekadašnjem predsedniku opštine Palilula, tužilac je odredio zadržavanje do 48 sati. On je saslušan, u Upravi kriminalističke policije, zbog sumnje da je, sa još dvojicom osumnjičenih, gradio objekat bez građevinske dozvole.

Kako N1 saznaje, u pitanju je jedna sporna zgrada.

U saopštenju policije navodi se da su, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili suinvestitore D. B, G. A. i A. G. zbog sumnje da su gradili objekat bez građevinske dozvole.

Kako se navodi u saopštenju MUP, sumnja se da je D.B., u saizvršilaštvu sa G. A. i A. G, od septembra prošle godine radio na nadogradnji nelegalnog stambenog objekta u Beogradu, bez pribavljene građevinske dozvole i potrebne tehničke dokumentacije.

Iako su znali da su nadležni organi 2019. zatvorili taj objekat i obustavili dalju gradnju, oni su nastavili sa radovima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Bašić je bio predsednik opštine Palilula od 2004. do 2012, kada je imenovan za pomoćnika gradonačelnika Beograda.

Komentari

Vaš komentar