Ugljanin: Nema razgovora sa strankama vlasti, one vode velikosrpsku politiku

Vesti 26. jan 202215:353 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da je ta partija spremna da razgovara sa svim strankama demokratske orijentacije, osim sa onima koje čine vladajuću stranku ili su sa njom u koaliciji.

„Sa njima nemamo interes da razgovaramo, oni vode velikosrpsku politiku koja je direktna pretnja da Bošnjaci nestanu sa ovih prostora. Sa njima ne možemo da razgovaramo“, rekao je Ugljanin na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

Na pitanje Sto plus radija da li se to odnosi i na Sandžačku demokratsku partiju (SDP) i Stranku pravde i pomirenja (SPP), Ugljanin je rekao da su njima „vrata otvorena ukoliko se odreknu vladajućeg režima i istupe iz koalicije“.

„Ukoliko prekinu saradnju i distanciraju se od režima i izjasne se da žele da podrže sandžački multinacionalni, multikonfesionalni i multikulturni suživot možemo razgovarati o svim mogućim opcijama, koalicijama, zajedničkom poslaničkom klubu i skupštinskim većinama u sandžačkim opštinama“, naveo je Ugljanin.

On je dodao i da se samo zajedničkim nastupom na izborima ili postizbornom koalicijom mogu ujediniti svi glasovi gradjana Sandžaka i „pravilno nastupati prema Beogradu, u korist svih koji su glasali“.

Ugljanin je pozvao sve političke aktere, udruženja gra]ana i druge organizacije da aktivno učestvuju i medjusobno saradjuju u stvaranju povoljne političke klime, kako bi gradjani na predstojećim izborima mogli slobodno da izraze svoju volju.

On je istakao i da SDA Sandžaka još nije dobila odgovore nadležnih državnih organa na „genocidne pretnje od pripadnika oružanih snaga Srbije“ početkom godine u Priboju.

„Koordinisanim aktivnostima medija, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova izvršena je potpuna marginalizacija ove, uslovno rečeno, objave rata bošnjačkom narodu“, poručio je Ugljanin.

On je kazao da su Ujedinjene nacije uputile zahtev Srbiji da sprovede istragu, zbog čega SDA Sandžaka očekuje adekvatan odgovor i pristup nadležnih državnih organa, u skladu sa Ustavom i zakonima.

Komentari

Vaš komentar