Udruženje: Privremeno rešenje za baru Revu

Vesti 19. nov 202111:51 2 komentara
Bara Reva, privremena deponija, odlaganje šuta, blokada,
N1

Udruženje "Bela čaplja" saopštilo je danas da im je od Zavoda za zaštitu prirode stiglo obaveštenje da su započeta terenska istraživanja i valorizacija prirodnih vrednosti bare Reva i njene neposredne okoline, kao i da je Zavod pokrenuo inicijativu da se taj predeo za početak definiše kao javna zelena površina grada Beograda.

Povezane vesti

Zavod je, kako navode u saopštenju, naveo da je predvideo da dalja istraživanja bare Reve, plavne zone Dunava i okruženja budu uključena u Plan rada Zavoda za 2022. godinu sa ciljem utvrđivanja vrednosti područja i izrade stručne osnove – Studije zaštite.

U obaveštenju Zavoda navodi se da su uputili inicijativu sekretarijatima za urbanizam i građevinske poslove i za zaštitu životne sredine grada, Urbanističkom zavodu Beograda i službi glavnog urbaniste grada da se područje bare Reve, njena neposredna okolina i deo plavnog područja Dunava najpre identifikuju i definišu kao javna zelena površina, ističe udruženje „Bela čaplja“, koje podseća da je sa još dva udruženja u junu ove godine pokrenulo inicijativu za zaštitu te oblasti i predalo peticiju sa potpisima podrške građana.

„Udruženja leve obale Dunava, kao i građani potpisnici peticije, uzdaju se u ove institucije i očekuju pozitivne rezultate kao jedini logičan i pravičan razvoj situacije“, ističu u udruženju „Bela čaplja“ i poručuju da „do daljeg ostaju na terenu“, dok institucije pozivaju na saradnju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare