Udruženje „Pit“: Zapalili rep psa u selu kod Niša

Vesti 28. okt 202218:27 14 komentara
pas
Pixabay

Za sada nepoznata osoba ili više njih divljački se iživljavala nad napuštenim psom u niškom selu Gornji Matejevac. Kako tvrde iz Udruženja „Pit“ koje će ovim povodom pokrenuti postupak zbog zlostavljanja i mučenja životinja, pas je zadobio teške opekotine na repu zbog čega je neophodna amputacija. Akteri monstrouznog maltretiranja bespomoćne životinje za sada su nepoznati, a o ovom slučaju obaveštena je i niška policija, piše "Nova.rs".

Nina Krstić, advokat Udruženja „Pit“ kaže da su obaveštenje o povređivanju psa dobili od meštana Gornjeg Matejevca.

„Nama je rečeno da su neka maloletna lica iz tamošnje osnovne škole pokušala da zapale psa tako što su mu potpalili rep. Ko je sprečio da životinja cela izgori ne znamo, verovatno je neko reagovao, uglavnom pas je veterinarski zbrinut. Pretrpeo je teške opekotine o kojima postoji veterinarski izveštaj, životinja dobija terapiju kako bi se stabilizovala da bi rep mogao da joj bude odstranjen“, objašnjava advokatica.

Dodaje, da je po njenim saznanjima direktor škole u Gornjem Matejevcu obavestio policiju o teškom incidentu.

„Očekujemo da se u rasvetljavanje ovog događaja uključi policija a ja ću po pribavljanju svih saznanja postupati u ime udruženja koje zastupam“, kazala je Krstić.

Međutim, Ratomir Živković direktor OŠ „Karađorđe“ u Gornjem Matejevcu negira da su njegovi đaci povredili psa.

„Prema mojim saznanjima taj pas je zadobio te povrede pre nekoliko dana. Jedna žena iz sela ga je svuda tražila, dolazila je i kod nas u školu i raspitivala se da li smo ga videli a učiteljici je ostavila broj da joj se javi ako ga neko od nas zapazi. Naši đaci su ga prekjuče primetili kod seoske prodavnice i pozvali učiteljicu a ona je o pronalasku psa obavestila tu ženu koja ga je tražila. Ona je došla, stavila mu povodac i odvela ga“, navodi Živković, a prenosi „Nova.rs“.

Priznaje da je bio veoma iznenađen kada je saznao da je ta žena za zlostavljanje psa osumnjičila njegove đake.

„Odmah po saznanju o navodnoj umešanosti naših učenika u taj incident sazvali smo tim za zaštitu od nasilja i razgovarali sa tom decom. Oni su kazali da nisu povredili psa, ne verujem da su lagali, to su učenici trećeg i četvrtog razreda. Nije mi jasno odakle tom udruženju saznanja da su naši đaci hteli da zapale psa, jer niko nema pouzdana saznanja kada se i kako to desilo. Obavestio sam školskog policajca iz Policijske stanice „Pantelej“, mi smo uradili što je do nas, ostalo je na njima“, zaključio je Živković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare