Udružena novosadska opozicija predstavila Proglas o zaštiti životne sredine

Vesti 11. jan. 202214:561 komentar
Podeli:

Udružena novosadska opozicija (UNO) predstavila je "Proglas o zaštiti životne sredine u Novom Sadu" u kojem se apeluje da se prekine nepotrebna sečam drveća i smanjenje postojećih zelenih površina u gradu.

U dokumentu koji predstavlja prvi zajednički proizvod višemesečnog rada dela novosadske opozicije predstavljene su smernice u vezi sa borbom za zaštitu životne sredine, a na konferenciji za novinare je rečeno da će ih se te stranke pridržavati ukoliko pobede na izborima.

Obećali su i da će se subvencionisati unapređenje energetske efikasnosti kako bi se smanjilo zagađenje, kao i da će se izgraditi centralni prečistač otpadnih voda, da će se uvesti selekcija i reciklaža otpada i da će više novca biti uloženo u edukaciju stanovništva o važnosti očuvanja životne sredine.

Proglas su potpisali Demokratska stranka, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, koje čine UNO.

Predstavnici tih partija su izrazili zabrinutost zbog pretećih posledica „masovne neplanske izgradnje i endemske korupcije” aktuelne vlasti.

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Danijela Grujić izjavila je da je proglas nastao iz želje da se zaustavi „dalje propadanje Novog Sada“ i da se građanima ponudi alternativa naprednjačkoj vlasti.

Predstavnik Pokreta slobodnih građana Miroslav Ferenček rekao je da UNO podržava građane koji organizuju ekološke proteste u gradovima Srbije.

Oni su najavili da će organizovati tribine na kojima će građanima predstaviti svoj program.

Komentari

Vaš komentar