Udovičić uručio stipendije za najbolje studente Univerziteta u Prištini

Vesti 02. jul 202116:24 2 komentara
Tanjug/ Strahinja Aćimović

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je najboljim studentima Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, 35 ugovora o stipendiranju Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Studenti su došli u Beograd, jer Udovičiću nije bio dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova, zbog čega je bio sprečen da im ugovore o stipendiranju uruči u Kosovskoj Mitrovici u toku Akademske nedelje, koja je organizovana u svim univeritetskim centrima Republike Srbije od 20-26. juna, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

„Možda oni mogu, s vremena na vreme, da me spreče da se slobodno krećem svojom zemljom, ali nikada neće sprečiti ni mene, ni bilo koga u državi Srbiji, da brine o svom narodu u našoj južnoj pokrajini. Zato smo danas ovde, jer ne dopuštamo ni po koju cenu da vi najbolji i najuspešniji ostanete uskraćeni za zaslužene stipendije koje će vam olakšati dalje školovanje i usavršavanje, od koga će, na kraju naša Srbija imati najviše koristi“, rekao je Udovičić.

On je čestitao studentima na izuzetnim postignućima, uveren da će im stipendije biti dodatni impuls da ostvare svoje ciljeve i snove.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare