Ubedljiva pobeda SNS u Negotinu i Mionici, Narodna stranka izrazila sumnju

negotin izbori
Tanjug/Zoran Mirković

Srpska napredna stranka osvojila je više od 70 odsto glasova na lokalnim izborima u Negotinu i Mionici. Narodna stranka iskazala je sumnju u rezultate izbora u Negotinu, ukazujući na veliki broj nevažećih listića na kojima je bila zaokružena upravo njihova lista.

SNS je saopštio da je u Negotinu osvojio oko 75 odsto glasova,  da je Narodna stranka osvojila 12,7 odsto glasova, Savez 90/Zelenih Srbije 3,44 odsto, dok ostale liste nisu prešle cenzus.

Iz Narodne stranke, međutim, ukazuju na čak pet odsto nevažećih listića i tvrde da je na većini njih bila zaokružena upravo njihova lista, a zatim je, kako kažu, dodato i nešto drugo što bi ih poništilo.

U Narodnoj stranci izražavaju sumnju da su predstavnici vlasti poništavali te listiće.

Podsetimo, izborni dan u Negotinu protekao je uz incidente i razmenu optužbi Narodne stranke i SNS-a. Narodna stranka saopštila je tokom dana da su njeni članovi biračkih odbora u toku dana privođeni bez ikakvog osnova i, kako su rekli, na taj način sklanjani sa biračkih mesta kako bi se omogućila krađa glasova.

Iz SNS-a su, s druge strane, optužili članove Narodne stranke da su zastrašivali građane i ometali proces glasanja.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kazao je da su u toj partiji ponosni na rezultat koji su ostvarili u, kako je rekao, nemogućim uslovima.

Pored pomenutih incidenata, Aleksić je dodao da je na nekim biračkim mestima naprasno proglašena dezinfekcija i da su zato članovi biračkih odbora isterivani napolje, što je, kako je istakao, još jedan način da se omogući krađa izbora, a najavio je da će stranka podneti žalbu u roku od 24 sata.

Velika izlaznost u Mionici, SNS-u čak 31 mandat

Lokalni izbori održani su i u Mionici, gde je SNS je u koaliciji sa PUPS-om osvojio 71,44 odsto glasova, koalicija SPS i SRS 10,89 odsto, Slobodni građani Mionice 5,53, a koalicija NADA 4,82 odsto.

U opštinskom parlamentu 31 mandat imaće koalicija SNS–PUPS, četiri mandata osvojila je koalicija SPS–SRS i po dva mandata osvojili su grupa građana Slobodni građani Mionice i Nacionalna demokratska alternativa – NADA.

Na izbore je izašlo 70 posto građana opštine Mionica sa pravom glasa.

Predsednik izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić izjavio je za TV Pink da je rezultat te stranke u Negotinu za 4,4 odsto bolji nego na prethodnim izborima pre četiri godine.

„Lista ‘Aleksandar Vučić-Za našu decu’ osvojila je (u Mionici) 6,5 posto više nego na izborima pre četiri godine. U apsolutnom broju glasova popravili smo rezultat u odnosu od pre četiri godine“, rekao je Glišić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare