U Vojvodini sve više pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Vesti 05. okt 202119:12 3 komentara

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.566 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Novom Sadu je 385 novoobolelih. Sve je više onih sa teškom kliničkom slikom, koji zahtevaju hospitalizaciju.

Dan nakon što je u Novom Sadu zabeležen rekordan broj hospitalizovanih od početka pandemije, u kovid bolnici na Mišeluku neznatan pad broja pacijenata koji zahtevaju bolničko lečenje – u ponedeljak ih je bilo 512, a prema poslednjim podacima ih je 510.

Pročitajte još:

Nije poznato da li su ta dva pacijenta otpuštena sa bolničkog lečenja ili su preminula, budući da zdravstvene ustanove u Vojvodini te podatke ne saopštavaju praktično od početka pandemije.

Na mehaničkoj ventilaciji pluća je sedam pacijenata više nego prethodnog dana – ukupno ih je pedesetoro. Najmlađi pacijent na respiratoru ima 22, a najmlađi hospitalizovani na Mišeluku 21 godinu.

Mesta za kovid pacijente ima još – popunjeno je 510 kreveta, a slobodno ih je nešto više od stotinu.

Javnost je međutim uskraćena za to da vidi kako funkcioniše novoizgrađeni objekat na Mišeluku. N1 je 21. septembra uputio zahtev Kliničkom centru Vojvodine da obezbedi snimanje kovid bolnice i nekog od lekara kao sagovornika.

Odgovor smo dobili dve nedelje kasnije, u danu kada je u Novom Sadu zabeležen rekordan broj hospitalizovanih od početka pandemije.

Tada su objasnili da ne mogu da obezbede snimanje kovid bolnice zbog prepoterećenosti sistema, odnosno zbog obima posla.

Objasnili su da je isti zahtev odbijen i javnom medijskom servisu, Radio-televiziji Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare