U užem izboru za nagradu „Dejan Anastasijević“ i tri novinara N1

Vesti 28. apr. 202212:13
Podeli:
Izvor: N1

Žiri za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo "Dejan Anastasijević 2022", koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), uz podršku ambasade SAD, doneo je odluku o ovogodišnjim nominacijama u tri kategorije: elektronski mediji (TV i radio), onlajn i štampani mediji, saopšteno je danas iz NUNS.

Nagrade se dodeljuju za istraživačke novinarske radove i to za teme od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom, a ove godine na konkurs se prijavilo 67 novinara sa 72 medijska teksta i priloga.

U uži izbor za dodelu nagrade su u kategoriji elektronskih medija ušli Jelena Mirković N1 – „Zlatna otmica“, Vanja Đurić N1 – „Ispod površine – amin za zločin“ i Mladen Savatović N1 – „Ispod površine – kraljevi asfalta“.

Iz štampanih medija u užem izboru su Saša Dragojlo „Štekovi, nasilje i veze sa bezbedonosnim službama“, Jovana Gligorijević – „Seksualno nasilje u Istraživačkoj stanici Petnica: Zavera ćutanja koja je dugo trajala“, Nemanja Rujević „Pritajena kompanija, skrivena država“.

U kategoriji onlajn medija nominovani su Marija Ristić, Balkan Insight/CINS - "Srbija slala oružje Mjanmaru nakon puča", Jelena Veljković i Vlado Apostolov – "Koluviji pipci u Makedoniji" i Slađana Gluščević i Miloš Katić, VOICE - "Država imovinu 1,8 mlrd evra prodala gubitašu ABL Solventu za 51 milion evra".

Komentari

Vaš komentar