Nova runda međustranačkog dijaloga uz posredovanje evroparlamentaraca

Vesti 17. sep 202112:37 > 15:2833 komentara
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

U Palati Srbija završen je prepodnevni deo dijaloga u okviru druge faze razgovora oko izbornih uslova u kojoj učestvuju predstavnici stranaka vlasti i opozicije, uz posredstvo predstavnika Evropskog parlamenta, javlja reporter N1.

U pitanju su ključna 24 sata razgovora oko izbornih uslova, plenarna sednica počela je oko 12 sati, a sutra u isto vreme trebalo bi da budu saopšteni zvanični zaključci na konferenciji za novinare predstavnika srpskog parlamenta i evroparlamentaraca.

Povezane vesti

Medijske ekipe bile su zamoljene da napuste zgradu tako da se nije znalo kada će se sastanak završti.

Razgovaralo se o dve teme – medijima i izborima. Što se medija tiče teme su ravnoravna zastupljenost svih činilaca u medijima, pluralizam medija i medijska etika i standardi.

Što se izbora tiče, tema je integritet izbornog procesa.

Već sada, od svih učesnika sastanka, a tu je Narodna skupština u malom plus opozicija koja je bojkotovala prošle izbore, moglo se čuti da su svi spremni da se posle 14 sati obrate medijima i kažu svoje zaključke.

Evroparlamentarci su jutros imali razgovor u Predsedništvu s Aleksandrom Vučićem, a Ivica Dačić gostovao je na javnom servisu, gde je rekao da će polazna osnova današnjih razgovora biti radni dokument koji je predložio Brisel, a neće se razgovarati o onom što je opozicija „poslala na onu stranu tamo“, javlja naš reporter.

Komentari

Vaš komentar