U Tiršovoj na ženu pala grana, prevezena u bolnicu

Vesti 09. nov. 202113:33 > 13:351 komentar
Podeli:
tiršova parking beoinfo
Izvor: Beoinfo

U Tiršovoj ulici iz parka Milutin Milanković sa stabla lipe se odlomila grana i pala na ženu koja je prolazila trotoarom, saopštilo je Javno komunalno preduzeće Zelenilo Beograd, a mediji prenose da je Hitna pomoć prevezla ženu u bolnicu.

Zelenilo je navelo da su ekipe izašle na teren, uklonile prelomljenu granu i pregledale okolna stabala, uz napomenu da su stabla u tom parku orezivana krajem avgusta meseca ove godine, kada su uklanjane suve grane.

„Kada govorimo o gradskim stablima, do lomljenja grana može doći iz više razloga. Glavni faktor su meteorološke prilike, tj. kombinacija meteoroloških prilika koje vladaju u trenutku kada dolazi do pucanja zdravih grana ili pada zdravih stabala. Sve ove pojave i procesi su prirodni i na njih čovek ne može uvek da utiče“, ukazalo je Zelenilo.

Prema stavu tog preduzeća, u ovom konkretnom slučaju pucanje grane je najverovatnije prouzrokovano velikom količinom padavina poslednjih nekoliko dana, zbog čega je drveće natopljeno vodom, što granama povećava masu i može dovesti do njihovog lomljenja.

Zaposleni u Zelenilu svakodnevno, prilikom obilaska zelenih površina vizuelno pregledaju stabala, kontrolišu prisustvo suvih grana, entomoloških ili fitopatoloških oštećenja, kako bi se ovakvi događaji sveli na minimum, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar