U SUK inspektor koji je uhapsio osumnjičene za Jovanjicu 2, pozvan i kolega

Vesti 05. jul 202216:35 > 16:4318 komentara
Podeli:
Izvor: N1

U Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) na informativnom razgovoru bio je Darko Đorđević, inspektor koji je organizovao akciju hapšenja osumnjičenih za "Jovanjicu 2", saznaje Nova.rs. U SUK je pozvan i Bojan Vasiljevski, inspektor koji je sa Đorđevićem radio na Jovanjici 2, saznaje N1.

POVEZANE VESTI:

Saslušanje Đorđevića dogodilo se istog dana kad je Više javno tužilaštvo pozvalo na razgovor Slobodana Milenkovića, inspektora koji uhapsio vlasnika imanja „Jovanjica“ Predraga Koluviju.

Đorđević je trenutno raspoređen u Odeljenje za ratne zločine, a prethodno je radio u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK). On je na novo radno mesto prebačen nedugo pošto je potpisao prijavu na osnovu koje je policija krenula u akciju u julu 2020. godine i pohapisla osumnjičene za „Jovanjicu 2“.

„Tom prilikom su pohapšeni osumnjičeni iz vojske, policije i Vojno-obaveštajne agencije koji su bili prsten zaštite osumnjičenog Predraga Koluvije, vlasnika imanja Jovanjica. Umesto da bude nagrađen za to, s obzirom na to da je na osnovu njegove prijave kasnije i podignuta optužnica, on je prebačen na drugo radno mesto“, navodi sagovornik Nova.rs.

Izvor Nova.rs podseća da je rukovodstvo MUP-a pokušavalo da premesti i inspektora koji je otkrio „Jovanjicu“, Slobodana Milenkovića, u Odeljenje za ratne zločine. On podseća da je inicijativa za premeštaj Milenkovića došla od šefa beogradske policije, Veselina Milića.

Komentari

Vaš komentar