U Srbiju stiglo još pola miliona doza vakcina Sinofarm

Vesti 05. apr. 202110:56 > 13:0516 komentara
Podeli:

Novi kontingent od 500.000 doza vakcina protiv koronavirusa Sinofarm iz Kine dopremljen je u Srbiju. Do sada je u Srbiju iz Kine isporučeno 2,5 miliona doza vakcina.

Kontingent su na beogradskom aerodromu Nikola Tesla dočekale premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Kine Čen Bo.

„Cilj je da do kraja aprila 40 odsto stanovništva bude vakcinisano prvom dozom, raduje me i posebno je važno, da je među građanima od 65-74 vakcinisano preko 51 odsto stanovništva, 42 odsto onih preko 75 godina je vakcinisano, najvažnije je zaštititi te starosne kategorije“, rekla je premijerka.

Ona je kazala da Srbija trenutno raspolaže sa nešto manje od milion vakcina svih ostalih proizvođača, a da će sutra sa isporukom oko 106.000 doza Fajzerove vakcine, ukupan broj vakcina koje je Srbija nabavila preći 3,5 miliona.

Premijerka kaže da se u Srbiji radi istraživanje efikasnosti i efektivnosti svih vakcina.

„Radimo to za Sinofarm, Fajzer, Sputnjik i AstraZeneku. Naši pokazatelji su dobri, sve što se tiče treće doze ostavila bih stručnim službama. U ovom trenutku se ne razmatra, ali ako bude preporuka proizvođača, biće uzeto u obzir“, rekla je.

vakcina
Izvor : N1

„Vakcinisano je  ukupno 26 odsto građana“, dodala je Brnabić.

Ambasadorka Kine Čen Bo kaže da je u Kini dato oko 140 miliona doza.

„Ogromna je potražnja u Kini, ali svi pripadamo jednom svetu i Kina je spremna da isporuči vakcine i drugim zemljama“, rekla je ona.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar