U Srbiju stiglo još 50.000 doza vakcine Sputnjik V

Vesti 22. feb. 202108:35 > 08:4916 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

Na beogradski aerodrom sleteo je avion sa još 50.000 doza vakcine "Sputnjik V".

Prema rečima ministra za inovacije Nenada Popovića, reč je o prvoj komponenti vakcine sa kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi.

Pročitajte i:

On je naveo da su vakcine stigle iz fabrike ”Biokad” u Sankt Peterburgu, gde je pre dva meseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju vakcine ”Sputnjik V”.

”Srbija je i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsednika Vučića”, rekao je Popović.

On je izrazio zadovoljstvo jer se isporuka vakcina iz Rusije sprovodi prema dogovorenoj dinamici.

”Ugovorili smo nabavku dva miliona vakcina iz Rusije. Očekujem da do kraja marta, odnosno tokom prve polovine aprila, sva ugovorena količina vakcina bude isporučena Srbiji”, rekao je Popović.

Ministar je istakao da će vakcine koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu Torlak, odakle će biti distribuirane na punktove za vakcinaciju širom Srbije.

Podsetimo, juče je u Srbiju stiglo 150.000 vakcine AstraZeneke.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar