U prodaji Koraksov kalendar za 2023. godinu

Vesti 09. dec 202212:10 1 komentar

Stoni kalendar za 2023. godinu sa novih 12 karikatura karikaturiste Danasa Predraga Koraksića Koraksa od danas je u prodaji na svim prodajnim mestima štampe.

Kalendari se mogu poručiti i u online prodavnici Danasa na linku klub.danas.rs, ili poručiti na mejl [email protected].

Cena stonog kalendara iznosi 399 dinara. Zidni kalendar koji će biti dostupan samo putem porudžbina, u ograničenim količinama, košta 799 dinara, kao i paket zidni + stoni po ceni od 1.000 dinara. Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu.

Svi koji poruče putem interneta jedan od kalendara mogu izabrati i komplet sa knjigom Koraksovih karikatura „Bez reči“ po ceni nižoj za 50 odsto.

Ove godine kalendar nosi naziv „Godina konfuzije“.

„Ranije smo imali karikature koje su bile povezane sa mesecima, odnosno događajima vezanim za određeni mesec – kao što je Vaskrs, Prvi maj… Ipak, trenutno vlada vreme konfuzije i jedno sveopšte ludilo. Predsednik naše zemlje, Aleksandar Vučić, sada ne zna gde udara. Ponaša se kao malo dete kome roditelji nisu dali igračku, a ono se dere iz sve snage. Ima jedan turcizam koji se kod nas upotrebljava za takvo stanje – arsuzluk. Arsuz je dete koje se dere i vrišti kada mu ne date igračku koju je videlo u izlogu, pa želi da mu je kupite, ili bilo šta drugo. To je taj izraz koji tačno odslikava njegovo stanje. Recimo, u trenutnoj situaciji po pitanju Kosova, kao i u slučaju sa Radom Trajković, on se ponaša kao arsuz“, objašnjava Koraksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare