U Novom danu poverenica o položaju Roma, gost i Milutin Mrkonjić

Vesti 07. apr. 202114:541 komentar
Podeli:
Novi dan
Izvor: N1 Beograd

U četvrtak se obeležava Međunarodni dan Roma. I ovaj je dočekan sa široko rasprostranjenim predrasudama i stereotipima. Kako se boriti protiv njihove diskriminacije i marginalizacije? Kako omogućiti ostvarivanje Ustavom i zakonima garantovanih prava? Koliko je pandemija dodatno otežala život Roma poslednjih godinu dana? O tome u temi jutra razgovaram sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković i operskom pevačicom i aktivistkinjom Natašom Tasić Knežević.

Štampu ovog jutra listamo sa poslanikom SPS-a u Skupštini Srbije Milutinom Mrkonjićem.

Na jednom od punktova proveravamo kako protiče imunizacija građana bez zakazivanja.

U Srbiji, Nacionalni registar donora koštane srži sa nepunih 9.000 registrovanih je skoro nepostojeći i neadekvatan da se obolelima od akutne leukemije pruži šansa za izlečenje. Stoga je neophodno da prestanemo da se oslanjamo na donore iz svetske baze i značajno povećamo sopstveni registar. O tome u nastavku Novog dana.

U Kuturnom centru Magacin sutra u 19h možete pogledati predstavu “ O S(A)VESTI- o Dadi Vujasinović, novinarki lista “Duga” koja je prvih godina ratova devedestih izveštavala sa ratišta, a zatim otvoreno, jasno i istinito pisala o događajima na političkoj i društvenoj sceni naše zemlje. Život je izgubila pod nerazjašnjenim okolnostima 8. aprila 1994. Imala je trideset godina. Predstavu je režirala i u njoj glumi Sanja Krsmanović Tasić. Ona je naša gošća ovog jutra.

Uživo smo u Muzeju grada Beograda, gde se održava retrospektivna izložba radova MIre Brtke pod nazivom Refleksije.

Do kraja emisije govorimo i o akciji organizacije „Posadi svoj hlad“ koja građanima deli besplatne sadnice drveća.

Komentari

Vaš komentar