U Novom danu o Zakonu o utvrđivanju porekla imovine

Vesti 15. mar. 202115:162 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Decenijama se čekao Zakon o utvrđivanju porekla imovine i konačno je počeo sa primenom 12. marta ove godine. Prema rečima ministra finansija Siniše Malog - na udaru su svi koji su u roku od tri godine stekli imovinu koja je za 150.000 evra veća od njihovih prihoda u isto vreme. Na razliku se obračunava porez od 75 odsto. Međutim, koliko je ovaj zakon zaista antikorupcijski ili će se on koristiti za obračun političkih protivnika i onih koji nisu na strani vlasti. O tome govorimo u temi jutra razgovaramo sa Zlatkom Minićem iz Transparentnosti Srbija i Đerđom Papom, savetnikom za poreze.

Štampu listamo sa pravnikom Milanom Antonijevićem.

Kakva je epidemiološka slika ovog jutra, čućemo od naših reportera. Uživo smo u KBC „Dragiša Mišović“, proveravamo kakva je klinička slika najmlađih kovid pacijenata.

Svetska zdravstvena organizacija je klasifikovala koronavirus kao sistemsku bolest, koja napada mnoge organe. Prema nalazima jedne od studija sprovedenih u Nemačkoj, više od tri četvrtine pacijenata, koji su se nedavno preležali koronu, razvili su se trajni srčani problemi. O tome u nastavku.

Uživo smo u Krnjači, proveravamo ima li pomaka u rešavanju problema sa izlivanjem kanalizacije u tom delu grada.

Naš sagovornik ovog jutra je i reditelj i direktor Reflektor teatra Vojkan Arsić. Čućemo šta nas očekuje u nastavku pozorišne sezone.

Oni se ne trude da pobegnu od onoga što jesu, ne žele da menjaju svoj dijalekat, obradjuju naizgled sasvim normalne, svakodnevne teme i situacije sa kojima se svi negde susrećemo. Zbog toga i jesu posebni. Publiku su već pridobili. Ako niste, vreme je da čujete sastav „Kruševac Geto“. Sa njima razgovaramo u nastavku.

Komentari

Vaš komentar