U Novom danu o „vrdanju“ u spoljnoj politici

Vesti 25. sep 202212:301 komentar
Novi dan
Izvor: N1

Diplomatija je veština zastupanja interesa jedne države. Ima li u toj veštini mesta "vrdanju"? Da li su ugovori Srbije sa Rusijom korak dalje od sankcija i zaustavna traka na evropskom putu? Koliko će nas koštati "vrdanje" u evrointegracijama i zbog čega se vlast libi da izvrda iz kandži Rusije? Gosti Teme jutra Slobodan Zečević sa Instituta za evropske studije i Duško Lopandić iz Evropskog pokreta u Srbiji.

Naslovne strane i centralne teme iz štampe komentariše novinarka Biljana Lukić.

Popis stanovništva – nezgodna pitanja, strahovi građana i kazne za one koji ne učestvuju. Šta je javnosti sporno u predstojećem popisu, zbog čega se sumnja u zloupotrebu podataka i imamo li razloga za brigu, pitamo pomoćnika direktora Republičkog zavoda za statistiku Petra Korovića.

Kraj FederERE – Teniski velikan se u suzama oprostio od profesionalne karijere posle 24 godine. Šta je obeležilo eru Rodžera Federera, koje promene je doneo belom sportu, ali i kako će tenis izgledati posle njega? Sa nama u studiju sportksi novinar Nebojša Višković, dok će nam utiske sa Federerovog oproštaja iz Londona preneti novinar Miodrag Dimitrijević.

Gošća Novog dana i proslavljena ilustratorka i grafičarka Malika Favr.

Komentari

Vaš komentar