U Novom danu o vakcinaciji i novim saznanjima o antitelima

Vesti 01. apr 202112:05 > 12:08 0 komentara
Novi dan

Istraživanja pokazuju da kod trudnica koje su primile vakcine protiv koronavirusa antitela prelaze na bebu, kao i da je imunski odgovor jači nego kod prirodne infekcije. Kompanija Fajzer Biontek saopštila je da njihova vakcina postiže izuzetnu efikasnost kod dece uzrasta od 12 do 15 godina. Virusolozi ističu da je vakcinacija način da se spreči dalja mutacija virusa. O svemu ovome za N1 goviri virusološkinja Medicinskog fakulteta Ana Banko.

O odluci Nemačke da suspenduje vakcinisanje mlađih od 65 godina vakcinom Astrazeneka, ali i kako u Nemačkoj gledaju na proces vakcinacije u Srbiji, govori novinar „Dojče velea“ Nemanja Rujević.

Štampu listamo sa novinarom dnevnog lista Danas Božidarom Andrejićem.

Novinari Sport Kluba izvestiće nas o najvažnijim sportskim aktuelnostima.

Pred nama je Uskršnji vikend po Gregorijanskom kalendaru, povećana je cirkulacija stanovništa, očekuje se da značaj broj ljudi dođe i u Srbiju tokom vikenda. A kakva je situacija u Velikoj Britaniji, da li se tamo putuje, kakve su mere, i kakva su saznanja o novim vakcinama koje bi trebalo da stignu iz ove zemlje, o tome za N1 govori ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović.

Sutra je Međunarodni dan osoba sa autizmom. Sa kakvim se problemima suočavaju porodice i roditelji dece sa autizmom, više o tome saznaćemo od naše reporterke.

Pred kraj emisije razgovaramo sa Barbarom Pjević, predstavnicom Francuske na Evroviziji. Barbara nastupa sa pesmom „Voila“ i za N1 govori o svom srpskom poreklu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!