U Novom danu o spornim udžbenicima, gost i Goran Karan

Vesti 05. okt 202215:05 0 komentara
N1

Šta je tačno sporno u lekciji o rodu i polu u sedam udžbenika iz biologije za osmi razred? Zašto se sada menjaju ako su korišćeni prošle školske godine bez ikakvih zamerki? Da li je odluka ministra prosvete da povuče udžbenike kapitulacija struke i države pred Crkvom i desničarima? O tome u temi jutra govore bivši ministar prosvete Srđan Verbić i profesor sa Biološkog fakulteta Oliver Stojković.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše glavni urednik nedeljnika „NIN“ Milan Ćulibrk.

Nakon što je pre više od godinu dana pokrenuta inicijativa Ujedinjenih protiv kovida da deca preminulih lekara od kovida dobijaju mesečna primanja, konačno se oglasila Lekarska komora. Doneta je odluka o jednokratnoj pomoći od 40.000 dinara, a uslov je da nije prošlo više od šest meseci od smrti roditelja. Zašto u UPK tvrde da je uslov sramotan, kao i visina novčane naknade?

Kako su italijanska muzika, film, kišni mantili, Ponte Roso, San Remo uticali na jugoslovensku kulturu 1950-ih i 1960-ih godina prošlog veka? Da li je od toga išta ostalo u novonastalim državama Zapadnog Balkana? Odgovori se nalaze u knjizi „24.000 poljubaca“ autorke Frančeske Rolandi. Ona je naša gošća.

Posle tri godine vraća se pred beogradsku publiku. O predstojećem koncertu, ali i novom singlu “Dugo nisam bio mlad“, za Novi dan govori muzičar Goran Karan.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!