U Novom danu o slučaju otete bebe: Kome poveravamo decu na čuvanje?

Vesti 09. avg 202215:31
Podeli:
Izvor: N1

Slučaj dadilje koja je otela bebu u Kruševcu ponovo je pokrenuo staro pitanje - znamo li kome sve poveravamo decu na čuvanje? Zbog nedovoljno mesta u vrtićima roditelji su prinuđeni da bebisitere traže na internetu. Da li nas vreme u kome živimo tera da brigu o deci poverimo potpunim strancima? Koliko su agencije za čuvanje dece pouzdane? Hoće li ovaj slučaj naterati državu da što pre krene u rešavanje problema nedostatka mesta u vrtićima? O tome u temi jutra govore Bojana Selaković iz Građanskih inicijativa i Udruženja ''Roditelj'' i Radmila Vulić Bojović, bivša socijalna radnica, psiholog i porodični terapeut.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše glavna i odgovorna urednica portala “Istinomer“ Milena Popović.

Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji još nije ni počeo, a uveliko puni novinske naslove. Sukobi producenata, reditelja i organizatora oko termina emitovanja filmova mogli bi da završe i na sudu. Jedan od filmova koji neće biti prikazan u Banji je i film Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek“. Šta je pozadina sukoba i kako je zbog toga sam festival pao u drugi plan? O tome za Novi dan govori selektor festivala Marko Jovičić.

Drugi festival filmskih autorki „Filmovi na štiklama“ biće održan u Art bioskopu Kolarčeve zadužbine od 16. do 20. avgusta. Gošća Novog dana biće selektorka festivala Nevena Đonlić.

Komentari

Vaš komentar