U Novom danu o poseti Šarla Mišela Beogradu, gost i Igor Jurić

Vesti 19. maj. 202211:391 komentar
Podeli:
Novi dan
Izvor: N1/Shutterstock

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel je u Beogradu, najavljen je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, čime počinje njegova balkanska turneja, tokom koje će iz Beograda otputovati u Albaniju, a zatim i u BiH. Koji su zaključci sastanka? Šta je poručio Vučiču i da li je na delu diplomatska ofanziva na Srbiju zbog odnosa prema Rusiji? Hoće li Evropa vršiti dodatni pritisak da se uvedu sankcije Rusiji? O tome u Temi jutra govore Igor Bandović, direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i Suzana Grubješić, predsednica Centra za spoljnu politiku.

Štampu prelistava novinar lista Danas Božidar Andrejić.

„Amber alert“ sistem, koji podrazumeva poseban način obaveštavanja javnosti u slučaju nestanka deteta. Osnivač fondacije Tijana Jurić Igor Jurić kaže da „uprkos upućenih 80 pisama, uprkos mnogobrojnih javno izrečenih molbi, ministar MUP Aleksandar Vulin u svom mandatu nije želeo da ih sasluša u vezi sa uvođenjem sistema obaveštavanja javnosti u slučajevima nestale dece“. Zbog čega je to tako i šta je potrebno promeniti u ovakvim slučajevima, reći će nam Igor Jurić.

Izdavačka kuća Popbooks je u saradnji sa Muzejom Jugoslavije objavila novu strip-knjigu Aleksandra Zografa „Priče iz Drugog rata“. To je zbirka 30 stripova našeg čuvenog strip autora koja iz specifičnih perspektiva osvetljava zbivanja iz vremena Drugog svetskog rata. Aleksandar Zograf gost je Novog dana.

Gitarista Miroslav Tadić će sa grupom muzičkih prijatelja 21. maja u MTS dvorani zatvoriti Gitar art festival. Ti prijatelji su  violinistkinja Ivet Holcvart, tamburaš Branko Baka Jovanović, gitarista Ðusi Kovač i pevač Božo Vrećo. Pre nastupa, Božo Vrećo i Miroslav Tadić biće gosti Novog dana.

Komentari

Vaš komentar