U Novom danu o ponašanju poslanika i međustranačkom dijalogu

Vesti 24. mar. 202114:37 > 15:09
Podeli:
Izvor: N1

Administrativni odbor Skupštine Srbije odbio je kao neosnovane sve prijave koje je dobio za kršenje Kodeksa ponašanja narodnih poslanika i obustavio dalji postupak utvrđivanja odgovornosti. Odbor je odbio prijave nevladine organizacije CRTA protiv Marka Atlagića, Nebojše Bakareca, Vladimira Orlića i Aleksandra Martinovića, kao i prijavu Transparentnosti Srbija protiv Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo. Koje su konkretno zamerke CRTE na Kodeks poslanika, u kakavoj atmosferi radi Parlament i kako u takvoj situaciji u najvišem predstavničkom telu tumačiti i izjavu Predsednika Skupštine Ivice Dačića da je spreman za nastavak dijaloga sa opozicijom, uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, ali da za sada nema podataka kada će dijalog početi. Gosti teme jutra su urednik portala Talas.rs Miloš Nikolić i Pavle Dmitrijević iz organizacije CRTA.

Štampu ovog jutra listamo sa novinarom lista „Vreme“ Andrejem Ivanjijem.

U Srbiju je stiglo ukupno 5.800 doza novog leka za kovid 19 Bamlanivimaba američkog proizvođača. Kojoj grupaciji obolelih od koronavirusa je tačno namenjen, kakav je njegov efekat i u kojoj fazi bolesti se primenjuje, čučemo od Bojana Trkulje, direktora Udruženja proizvođača inovativnih lekova (INOVIA),

Kako nove mere Kriznog štaba utiču na putovanja? Koja su prava putnika i obaveze turističkih agencija u slučaju otkazivanja aranžmana? O tome u nastavku.

Pre dva dana je počela vakcinacija opšte populacije studenata u Beogradu. Uživo smo u Studentskoj poliklinici, jednom od tri punkta za vakcinaciju studenata, gde se održava konferencija za novinare ministra prosvete Branka Ružića.

U Operi i teatru Madlenianum nastavljene su pripreme na savremenom plesnom komad pod naslovom Grand Hotel, čija se premijera pomera sa 28. marta na 1. april 2021. u 19.00 časova, dok će termin prve reprize biti objavljen naknadno. Tim povodom naša gošća je balerina Mojca Majcen.

Naša gošća je i glumica Tamara Aleksić, kojoj je dodeljena uloga kraljice Marije u seriji „Kralj“, supruge Aleksandra Karađorđevića, u razgovoru za Novi dan otkriva kako se spremala za ovaj projekat.

Umetnici koji su iznajmljivali prostorije za rad u BIGZ-u, iz kojeg posle prodaje zgrade moraju da se isele do 26. marta, uputili su javni apel nadležnim institucijama tražeći pomoć u nalaženju adekvatnog prostora za rad. Sa njima je naša reporterka Dušica Jovanović.

Komentari

Vaš komentar