U Novom danu o Oluji, prijavi protiv Vučića i Vulina, gost i Draža Petrović

Vesti 03. avg. 202116:29 > 16:362 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Počela je nedelja u kojoj se obeležava godišnjica hrvatske vojne akcije ''Oluja''. Hrvatska se sprema za slavlje, Srbija za pomen nastradalima. Hoće li i posle 26 godina konačno biti rasvetljena sudbina više hiljada nestalih Srba? Ima li političke volje da se to pitanje konačno reši? Nadaju li se porodice nastradalih da će iko odgovarati za počinjene zločine? Da li će akcija ''Oluja'' zauvek ostati izvor tenzija između Hrvatske i Srbije? O tome u temi jutra razgovaramo sa Draganom Vujančević Đukić iz Udruženja nestalih ''Suza'' i politikologom Mladenom Mrdaljem.

Naslovne strane i centralne teme dnevne štampe analiziramo sa glavnim i odgovornim urednikom lista “Danas“ Dragoljubom Petrovićem.

Potpredsednik Srpske napredne stranke podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika svoje partije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i protiv ministra policije Aleksandra Vulina. Kao razlog naveo je optužbe vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka da su Vučić i Vulin sa njima sarađivali. Da li je taj potez ismevanje pravosuđa i ruganje javnosti od strane vlasti? Može li Vučević krivično odgovarati zbog podnošenja prijave protiv onih za koje i sam kaže da zna da su nevini? Da li će i ova prijava završiti kao i ona za slučaj “Jovanjica“? O tome razgovaramo sa advokatom Vladimirom Gajićem i novinarom CINS-a Brankom Čečenom.

Komentari

Vaš komentar