U Novom danu o Nacrtu zakona o spoljnoj politici: Povećava li se moć predsednika

Vesti 19. okt 202115:28 0 komentara
N1

Kakve su ingerencije ministra spoljnih poslova u kreiranju spoljne politike države, a kakve predsednika u novom Nacrtu zakona o spoljnoj politici? Umanjuju li se njime nadležnosti šefa diplomatije, a protivustavno povećavaju predsednikova? Kakva će biti uloga diplomatskog nadzornika, šta će i koga nadzirati? Da li je po sredi pravljenje tajne službe od Ministarstva spoljnih poslova i zašto je javna rasprava o Nacrtu novog zakona vođena daleko od očiju javnosti? O tome u temi jutra govore Zdravko Ponoš, bivši pomoćnik ministra spoljnih poslova i Aleksandar Crkvenjakov, novinar i predsednik Resornog odbora DS za spoljnu politiku.

Centralne teme i naslovne strane iz dnevne štampe analiziramo sa kolummnistkinjom lista “Danas“ Safetom Biševac.

Zbog čega je Borislav Mihajlović Mihiz bio pisac iz senke? Knjigu posvećenu jednom od najznačajnijih srpskih pisaca i kritičara 20. veka predstaviće autor Vladan Bajčeta.

Narodno pozorište Niš ovogodišnji je učesnik festivala „Dani Zorana Radmilovića“, a publici će se predstaviti sa predstavom „Ana Karenjina“ u režiji našeg slavnog glumca Irfana Mensura, koji će biti i gost Novog dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!