U Novom danu o medijskom ratu Rusije i Ukrajine

Vesti 21. maj. 202213:24
Podeli:
Novi dan
Izvor: N1

Paralelno sa događanjima na frontu, traje i medijski i informacioni rat između Rusije i Ukrajine, koji ovaj put izgleda drastično drugačije nego neki raniji. Kojim sredstvima se vodi i ko pobeđuje u medijskom ratu, jednako surovom kao i onom na frontu? Lažne vesti, društvene mreže, mediji i rat u Ukrajini - ko oblikuje javno mnjenje? Kako funkcioniše tradicionalna propaganda u eri masovne dostupnosti interneta? To u temi jutra pitamo goste N1, urednicu BBC-a na srpskom jeziku i nekadašnju ratnu reporterku Aleksandru Nikšić i politikologa i stručnjaka za komunikacije Nikolu Paruna.

U užičkom Narodnom pozorištu pre dva dana premijerno je izvedena predstava „Mesec (dana) na selu“ Ivana Turgenjeva, u režiji Milana Neškovića. I eto sjajnog povoda da Milana pozovemo u Novi dan i sa njim ćemo prelistati dnevnu štampu i analizirati aktuelne društvene teme.

Pred svoj prvi celovečernji koncert koji će održati u ponedeljak, 23. maja na Kolarcu, naša gošća je nagrađivana mlada violinistkinja Kata Stojanović.

Komentari

Vaš komentar