U Novom danu o kovid merama u školama, gost i Gale Kerber

Vesti 15. sep 202114:37
Izvor: n1

Iako je počela pod prividom normalnosti, nastava u školama u Srbiji nakon samo dve nedelje našla se pod kovid merama. U velikom broju opština osnovci prelaze na kombinovani model nastave, dok će većina srednjoškolaca časove slušati na daljinu. Ministar prosvete Branko Ružić poručuje - u ovom trenutku nije moguće održavati nastavu u svim osnovnim i srednjim školama na tradicionalan način zbog aktuelne epidemiološke situacije. I dok se mere za suzbijanje epidemije kovida-19 primenjuju tako da se škole zatvaraju, dok se svi ostali masovni skupovi odvijaju kao da virusa nema, u nekoliko gradova Srbije održani su protesti roditelja koji zahtevaju povratak dece u škole. Ako se država na kraju opredelila za “švedski model”, zašto onda onlajn nastava, pitaju se roditelji. U Novom danu o ovoj temi govore epidemilog Predrag Đurić, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković i Marina Manić, majka niškog gimnazijalca.

Aktuelne društvene teme i naslove iz dnevne štampe komentariše Zoran Sekulić, glavni urednik Foneta.

Zdravko Savanović, osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u disciplini malokalibarska puška, govoriće za Novi dan.

Jugoslovenska rock grupa „Kerber“ proslavlja veliki jubilej, 40 godina od kada je na sceni. Ova kultna grupa koja nikada nije napustila svoj grad Niš održaće koncert na letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi, 23. septembra. Tim povodom razgovaramo sa njihovim frontmenom Galetom Kerberom.

U goste nam stiže proslavljena glumica Vesna Čipčić.

Komentari

Vaš komentar