U Novom danu o izmenama Porodičnog zakona i vaspitavanju dece

Vesti 02. jun. 202115:08
Podeli:
Izvor: N1

Zabrana fizičkog kažnjavanja deteta proizlazi i iz obaveze koju je Srbija preuzela ratifikovanjem Konvencije UN o pravima deteta. Ta obaveza biće implentirana u najavljene izmene Porodičnog zakona koje bi mogle biti usvojene u drugoj polovini ove godine. Šta nam izmene donose? Kakve posledice roditelji mogu da snose ako batinama vaspitavaju decu? Koji je pravi pristup u vaspitavanju dece u temi jutra razgovaramo sa Mirjanom Nijemčević iz SOS dečijeg sela i psihološkinjom Nevenom Lovrinčević.

Štampu listamo sa urednikom „Nedeljnika“ Veljkom Lalićem.

Paraolipijske igre u Tokiju održavaju se od 24. avgusta do 5. septembra. Srbija će se takmičiti u više paraolimpijskih disciplina, ali u paratekvondu i pored više dobrih paratekvondista predstavljaće nas samo jedna takmičarka Danijela Jovanović, koja je izdejstvovala direktan plasman. Zašto Srbija nema više paratekvodnista u Tokiju, zašto se nisu kvalifikovali i šta stoji iza sukoba i tenzija između Tekvondo asocijacije Srbije i Srpskog paratekvondo saveza razgovaram sa predstavnicima te asocijacije Miroslavom Krklješom i Nikolom Sladakovićem iz Srpskog paratekvondo saveza.

Zašto baš Mars privlači toliku pažnju naučnika, da li postoje tragovi života na njemu i da li će možda u budućnosti on biti sledeća stanica čovečanstva razgovaramo sa Jovanom Aleksićem, astrofizičarem i popularizatorom nauke.

Naš reporter proverava situaciju u Institutu za transfuziju krvi – povodom početka letnje kampanje davanje krvi i nadmetanja za titulu Šampion solidarnosti.

Nacionalna organizacija potrošača Srbije ukazala je da je Srbija i dalje bez efikasne kolektivne zaštite potrošača, jer u Nacrtu izmena i dopuna Zakona o parničnom postupku nema ni reči o kolektivnoj tužbi i zato traži izradu novog nacrta u kojoj će naći ova odredba. Kako do efikasije zaštite potrošača proveravaće naš reporter.

U Novom danu videćete i novi spot za pesmu „Kofer“ Sergeja Ćetkovića sa kojim ćemo razgovarati i o pripremanju novog albuma.

Komentari

Vaš komentar