U Novom danu o „disciplinovanju vladika“, gošća i Bilja Krstić

Vesti 28. feb. 202216:18 > 16:22
Podeli:
Izvor: N1

Sinod Srpske pravoslavne crkve uputio je pismo episkopima u kom se navodi da im je zabranjeno „uplitanje u svetovne poslove“ i pružanje podrške strankama i političarima. Odluka je doneta kako bi se sprečilo učešće sveštenih lica u izbornoj kampanji, a prihvatio ju je i sam patrijarh. SPC u svom saopštenju tvrdi da nikakve zabrane nema i optužuje pojedine medije da žele da isključe patrijarha iz života svog naroda. Da li je svetovno i duhovno razdvojeno samo u slučaju vladika, ali ne i patrijarha koji se pojavljuje u predizbornom spotu SNS-a? Ko su ''nedobronamerni mediji'' koji se pominju u saopštenju SPC? Kakve će posledice snositi neposlušne vladike? O tome u temi jutra govore verski analitičar Draško Đenović i novinarka Jelena Jorgačević.

Dnevnu štampu komentariše direktor NewsMax Adria Slobodan Georgiev.

Nastavljamo da pratimo dalji razvoj situacije u Ukrajini. Hoće li Moskva i Kijev postići sporazum o prekidu vatre i obustaviti dalju rusku invaziju. Uživo ćemo biti u Moskvi i na graničnim prelazima Ukrajine sa Poljskom i Rumunijom gde danima na hiljade izbeglica beži od rata.

Međunarodni olimpijski komitet pozvao je sportske organizacije da isključe sve ruske i beloruske sportiste iz međunarodnih takmičenja. Kako dešavanja u Ukrajini utiču na sport? Preti li ruskim sportistima sudbina jugoslovenskih atleta iz devedesetih godina? Detalje donose kolege sa Sport kluba.

Zahvaljujući njenom glasu tradicionalna srpska pesma ostaće zabeležena i u narednim vekovima. Pripala joj je čast da u okviru projekta ''Novi Sad - Evropska prestonica kulture'', održi veliki koncert 10. marta. Gošća Novog dana je muzičarka Bilja Krstić.

Komentari

Vaš komentar