U Novom danu – da li Dodik povlači „ručnu“, gosti i Aida Ćorović, Zdenko Kolar

Vesti 19. apr 202213:581 komentar
Izvor: N1/ Pixsell/Dejan Rakita

Milorad Dodik ne krije svoja osećanja. Otvoreno na strani Rusije, uprkos agresiji ove države na Ukrajinu, srpski član Predsedništva BiH je pre nekoliko dana na skupu u Bijeljini izjavio: "Živela Srbija, živela Rusija, živela Republika Srpska!".

Velik na rečima, Dodik ovih dana ipak ‘povlači ručnu’ i stavlja na čekanje vraćanje nadležnosti Republike Srpske sa nivoa Bosne i Hercegovine. Pod čijim pritiskom? Američkih, britanskih i nemačkih sankcija, Kristijana Šmita, ili kako se mnogi slažu – Aleksandra Vučića? U Temi jutra razgovaramo sa Dušanom Janjićem, političkim analitičarem i koordinatorom beogradskog Foruma za etničke odnose i Srećkom Latalom, regionalnim urednikom BIRN-a iz Sarajeva.

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović sa nama ove srede prelistava dnevnu štampu.

Prema mnogima najbolji ex-Yu rock album svih vremena, “Odbrana i poslednji dani” jednog od najboljih novotalasnih bendova, VIS Idoli, ove godine slavi 40 godina od zvaničnog izlaska. O velikoj godišnjici ovog neponovljivog albuma za Novi dan govori nekadašnji basista Idola – Zdenko Kolar.

Sve što ste oduvek hteli da znate o Vudiju Alenu, a niste smeli da pitate  – otkriva Marjan Vujović, direktor Muzeja Jugoslovenske kinoteke.

Komentari

Vaš komentar