U Nišu rasturena žurka sa oko 180 ljudi, u Merošini sa 150

Vesti 04. mar 202121:37 > 22:27 26 komentara
Shutterstock/Ilustracija

U restoranu u Nišu kasno popodne u sredu Komunalna milicija prekinula je žurku na kojoj je prema procenama bilo 180 ljudi, rekla je za RTS gradonačelnica Niša i komandant štaba za vanredne situacije u tom gradu Dragana Sotirovski.

Pored prekršajnog naloga vlasniku restorana biće, kako se očekuje, podneta i krivična prijava po nedavno usvojenim izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Povezane vesti

Ova akcija deo je poošttrenih mera koje je gradski štab doneo juče zbog pogoršanja epidemijske situacije u Nišu, a koja je ocenjena kao vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu.

Štab za vanredne situacije naložio je pojačan rad komunalne milicije i inspektora uz asistenciju Policijske uprave, rigorozne mere kontrole i pojaačan nadzor sprovođenja mera u gradskom prevozu i pijacama, a naredna dva vikenda biće zatvorene buvlja i auto-pijaca.

Restoran je zatvoren na 72 sata.

Večeras je Policijska uprava u Nišu saopštila i da je uhapšen jedan 47-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta iz Merošine jer je posle 17.00 kada je trebalo da objekat bude zatvoren, tamo zatečeno 150 ljudi, uz muziku.

Komunalna milicija je naložila da se taj objekat zatvori takođe na 72 sata i preduzela druge mere.

Vlasnik je zadržan do 48 časova i biće priveden u tužilaštvo, kao osumnjičeni za krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Gradski Štab za vanredne situacije je u sredu ocenio da je epidemiološka situacija „vanredna s pretnjom da pređe u katastrofalnu“ i da je u toku „najoštriji rast“ broja zaraženih od početka epidemije.

U Nišu se poslednjih dana koronavirus laboratorijski dnevno potvrdi kod više od 200 ljudi.

Gradski štab je naložio „rigoroznu“ kontrolu poštovanja epidemioloških mera i pojačan rad Komunalne milicije i inspektora uz asistenciju policije.

I u Beogradu je večeras razbijena žurka sa 55 ljudi u Ulici Kralja Petra, a svim prisutnim je napisana prekršajna prijava zbog nenošenja maski.

U lokalu je puštana muzika posle 17 sati, iako je prema propisanim merama Kriznog štaba muzika dozvoljena do 17 sati.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare